Nieuw in leiden? Reis met de bus (2024)

Nieuw in leiden? Reis met de bus (1)
Nieuw in leiden? Reis met de bus (2)

Ben je nieuw in de stad? Dan vertellen we je graag wat meer over het openbaar vervoer in de stad en haar omgeving. En met de vouchercodes die je hebt gekregen, kun je de bus gelijk twee keer gratis proberen. Welkom in de buurt!

Nieuw in leiden? Reis met de bus (3)

1. Hoe kun je met de vouchercodes gratis reizen?

Heel eenvoudig. Je downloadt glimble via de App Store of Google Play. Glimble is een app waarmee je al je reizen in heel Nederland kunt plannen en betalen. Niet alleen met het OV, maar ook met deelvervoer zoals deelfietsen en taxi’s.

In de app plan je de reis die je wilt maken, bijvoorbeeld naar Katwijk. Bij het betalen vul je dan een van de twee vouchercodes in. Daarmee krijg je 100% korting op ritten die je die dag maakt met Arriva in Zuid-Holland. Reis je een deel met NS of ander (deel)vervoer? Dan betaal je dat bedrag bij. Kijk bij vraag 2 voor de geldigheid en voorwaarden van de vouchers!

Wil je meer informatie over glimble? Kijk dan op glimble.nl.

2. Hoe lang zijn vouchercodes geldig en wat zijn de voorwaarden?

  • Je kunt elke vouchercode één keer gebruiken. En wel voor al je ritten met Arriva in Zuid-Holland op de aangegeven reisdatum, met alle bussen behalve de Keukenhof Express (lijnen 850, 852, 854 en 858).
  • De vouchercode is geldig t/m 30 november 2024.
  • Als je de code hebt gebruikt, kunnen we je één keer mailen om te vragen of je een korte (!) online vragenlijst wilt invullen. Je hoeft natuurlijk niet mee te doen, maar je helpt ons er wel mee verder – en je krijgt twee extra dagkaarten!

3. Wat is glimble?

Hoe ziet jouw reis eruit ‒ van deur tot deur? Met de nieuwste reisapp plan je niet alleen de bus en trein, maar combineer je het OV met taxi’s en deelauto’s, -scooters en -fietsen. In heel Nederland! Download glimble via de App Store of Google Play, en ontdek de stations en haltes in de buurt. Kies je vervoer, krijg een seintje als je moet uitstappen en betaal op de manier die jij wilt. Kijk voor meer informatie op glimble.nl.

4. Kinderen van 4 t/m 11 reizen gratis mee!

Reis je doordeweeks na 9.00 uur of in het weekend met kinderen? Dan krijg je bij Arriva extra voordeel. Per volwassene mogen namelijk drie kinderen (4 t/m 11 jaar) gratis meereizen in de bus. Vraag bij de buschauffeur om de gratis Kinderritkaart(en). Je totale reisgroep mag niet groter zijn dan acht personen.

5. Welke bestemmingen kun je eenvoudig met het OV bereiken?

Wil je weten waar je vanaf jóuw huisadres makkelijk kunt komen met het openbaar vervoer? Ga dan naar OV-bestemmingswijzer.nl en voer je huisadres in. Bij ‘Vind je bestemming’ kun je aangeven hoe lang je maximaal wilt reizen, hoe vaak je (maximaal) wilt overstappen en in welke categorie bestemmingen je wilt zoeken. Ga je naar het winkelcentrum, een bedrijventerrein, een museum of het ziekenhuis? Met het OV is het dichterbij en goedkoper dan je denkt.

6. Wat doe je tijdens je reis met Arriva? Gratis tijdschriften en boeken lezen!

Bij al onze haltes en in alle bussen kun je, gratis en zonder voorwaarden, de leukste tijdschriften lezen. Via Wait: dé app voor wachtend en reizend Nederland. Cosmo, Quote, Elsevier, Weekend, Jan, National Graphic: voor elk is er wat wils. Liever even je ogen dicht? Ook dat kan, want Wait heeft de mooiste luisterboeken voor je. Kijk voor meer informatie op arriva.nl/wait.

7. Is reizen met de bus duur?

90% van de inwoners van deze regio schatten de prijs van een reis veel te hoog in. Jij ook? We dagen je uit om de prijs van de rit die jij zou willen maken, te schatten. En daarna te controleren of je het goed hebt! En, valt het mee?

Plan je reis

8. Hoe kun je een reis plannen?

Het real time plannen van een OV-reis is nog nooit zo makkelijk geweest, dankzij de handige reisplanners (apps en websites) zoals die van Arriva, NS en 9292. Vul een reisplanner in en je ziet direct wat voor jou de dichtstbijzijnde opstaphalte is, wat de looproute is naar die halte, wat je reis kost, hoe lang die duurt en hoe je vanaf de uitstaphalte naar je eindbestemming loopt.

Met deze nieuwste reisapp, glimble, plan je niet alleen de bus en trein, maar combineer je het OV met taxi’s en deelauto’s, -scooters en -fietsen. In heel Nederland! Download glimble via de App Store of Google Play, en ontdek de stations en haltes in de buurt. Kies je vervoer, krijg een seintje als je moet uitstappen en betaal op de manier die jij wilt. Kijk voor meer informatie op glimble.nl.

9. Hoe kun je je busreis betalen? En welke abonnementen zijn er?

Reizen met de bus wordt steeds makkelijker. Ook al omdat je kunt betalen op de manier die bij jou past! Zo kun je tegenwoordig heel eenvoudig met je bankpas in- en uitchecken.

10. Welke bussen rijden er in Leiden en Gouda?

In Leiden en Gouda rijden er drie soorten bussen van Arriva: stadsbussen, streekbussen en R-net bussen. Een R-net bus kenmerkt zich door de hoge vertrekfrequentie (minimaal 4 keer per uur), comfortabelere zitplekken, een hoge gemiddelde snelheid, minder haltes op de route en comfortabelere haltes (met actuele aankomstinformatie). Maar de stads- en streekbussen bieden ook volop gemak (zie vraag 12)!

In Gouda rijdt ook nog buurtbus 726 dat Gouda met Reeuwijk verbindt.

11. Welke services en gemakken biedt Arriva in haar bussen?

  • gratis wifi
  • gratis toegang tot meer dan 100 tijdschriften en luisterboeken
  • airco/klimaatcontrole
  • camerabewaking in en buiten de bus
  • lage in- en uitstap
  • actuele aankomst- en overstapinformatie in de bus
  • vriendelijke en behulpzame buschaffeurs

12. Wat is R-net?

Reis je met een R-net bus, dan reis je met vijf zekerheden: betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net herken je aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo. Bekijk het filmpje over R-net!

13. Heeft Arriva een informatiepunt in Leiden en Gouda?

Ja, we hebben een Arriva OV Servicepunt in Leiden en Gouda.

OV Servicepunt (in de VVV)
Stationsweg 26, Leiden

OV Servicepunt
Stationsplein 1c, Gouda

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag07.00 - 15.00 uur
Zaterdag*10.00 - 16.00 uur
Zondag*11.00 - 15.00 uur

*Geldt alleen voor de vestiging Leiden. Vestiging Gouda is op gesloten op zaterdag en zondag.

14. Waar kun je terecht als je nog vragen hebt?

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0800 0232545.* Of stuur een WhatsApp naar +31 9701 0256 677. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 23.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 7.00 tot 23.00 uur.

* Voor een gesprek worden geen gesprekskosten in rekening gebracht. Bel je met een mobiele telefoon, dan gelden wel de kosten van de telefoonaanbieder.

Je kunt natuurlijk ook altijd binnenlopen bij onze Arriva OV Servicepunten:

OV Servicepunt (in de VVV)
Stationsweg 26, Leiden

OV Servicepunt
Stationsplein 1c, Gouda

OV Servicepunt
Stationsplein 8a, Alphen aan den Rijn

Nieuw in leiden? Reis met de bus (2024)

FAQs

Welke bus rijdt er in Leiden? ›

Het openbaar vervoer in Leiden bestaat voornamelijk uit de Intercity- en Sprintertreinen van de Nederlandse Spoorwegen en de stads- en streekbuslijnen van Arriva. Daarnaast doen streekbussen van EBS Leiden aan.

Wat kost een buskaartje in Leiden? ›

De anonieme OV-chipkaart bevat geen persoonlijke informatie, dus deze kun je ook uitlenen aan of delen met een vriend. Het is heel makkelijk: koop de kaart, laad hem op en check gelijk in. Beide kaarten kosten € 7,50. Voor de persoonlijke OV-chipkaart kun je je online aanmelden.

Wat is Arriva flow? ›

Reis met Arriva Flow en betaal je gemaakte ritten voortaan iedere maand achteraf. Je hoeft dus nooit meer vooraf saldo te laden. En Arriva Flow is niet alleen bij ons geldig. Ook bij alle andere vervoerders in Nederland reis je met Arriva Flow.

Hoe werkt reizen met Arriva? ›

Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, nu ook overal in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. Dat kan vanaf vandaag in alle bussen en treinen van Arriva. In de buurtbussen kan nog niet worden ingecheckt met de betaalpas.

Is er een tram in Leiden? ›

LEIDEN - De iconische Blauwe Tram moet in 2024 weer gaan rijden. Het gaat om een exacte kopie van de tram die vanaf 1932 tussen Haarlem en Leiden reed en vanaf 1949 van Leiden naar Katwijk, Noordwijk en Den Haag. Het initiatief komt van Stichting De Nieuwe Blauwe Tram.

Heeft Leiden een treinstation? ›

Station Leiden Centraal is het grootste spoorwegstation in de Nederlandse stad Leiden, provincie Zuid-Holland.

Wat kost Arriva bus? ›

Hoe wordt de prijs van mijn reis bepaald? Het bedrag dat je uiteindelijk betaalt is het aantal gereisde kilometers vermenigvuldigd met de prijs per kilometer, plus een basistarief (€1,08 euro). En plus €1 euro voor de eenmalige OV-chipkaart (alleen voor trein).

Hoe betaal je in de bus Arriva? ›

Betaalpas: de door de Bank uitgegeven contactloze betaalpas (fysiek of digitaal op een smart device zoals je smartphone of smartwatch) waarmee je gebruik maakt van en betaalt voor het openbaar vervoer door in en uit te checken bij de daarvoor bestemde kaartlezer op het station, bij de halte of in het voertuig.

Wat kost een treinkaartje voor 65 +? ›

Met Keuzedagen reis je 7 dagen per jaar onbeperkt in de daluren, voor maar €3,93 per dag.

Is OV gratis voor 65 +? ›

65-plussers hebben recht op 34% korting als ze met de bus, tram of metro reizen (dus niet met de trein). We noemen dit leeftijdskorting. Je kunt nu ook met leeftijdskorting in- en uitchecken met je betaalpas of creditcard. STAP 1: Download de OVpay app.

Kan ik nog een kaartje kopen in de bus Arriva? ›

Je betaalt het normale OV-chipkaarttarief. 3. In de bus kun je ook een los kaartje betalen met je betaalpas, creditcard of mobiel.

Welke regio rijdt Arriva? ›

We rijden met 164 treinen door het land om jou op tijd en veilig naar je bestemming te brengen. Je vindt ons in Drenthe, Fryslân, Groningen, Overijssel, Gelderland (Achterhoek en Rivierenland) en Limburg.

Hoe weet je of de bus rijdt? ›

Dat kan bij 9292, glimble of de Arriva website. Zo weet je meteen of jouw bus of trein (op tijd) rijdt.

Welke bussen rijden door de Breestraat Leiden? ›

Welke buslijnen stoppen nabij Leiden, Breestraat? Deze buslijnen stoppen nabij Leiden, Breestraat: 400, 45, 6.

Hoe laat komt bus 21 naar Leiden? ›

Actuele vertrektijden
TijdRichtingReisdetails
12:41Bus 21 Richting Leiden CentraalBus
12:49Bus 21 Richting Leiden Centraal via DuinparkBus
13:12Bus 21 Richting Leiden CentraalBus
13:19Bus 21 Richting Leiden Centraal via DuinparkBus
20 more rows

Waar rijdt Keolis? ›

Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Almere, Utrecht en op de treintrajecten Amersfoort Centraal - Ede-Wageningen, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Dat doen we met ongeveer 1.100 medewerkers, 450 bussen en 23 treinen.

Top Articles
All Changes, Differences, and New Features | Dead Space Remake (2023)|Game8
Breckie Hill Shower Video: Privacy, Ethics, & Public Reaction
James Earl Jones: George Lucas and Mark Hamill lead tributes to actor
Jennifer Riordan Net Worth: A Comprehensive Look At Her Life And Legacy
2016 Hyundai Sonata Refrigerant Capacity
Latina Webcam Lesbian
Trailmaster Fahrwerk - nivatechnik.de
Find The Eagle Hunter High To The East
Rent A Center Entertainment Center
Maine Coon Craigslist
Care Guide for Platy Fish – Feeding, Breeding, and Tank Mates
What Does Fox Stand For In Fox News
Flappy Bird Cool Math Games
Cuộc thi “Chung tay vì an toàn giao thông” năm 2024
Linktree Teentinyangel
Ups Customer Center Locations
Andrew Davis Vsim
Ratchet And Clank Tools Of Destruction Rpcs3 Freeze
Indian Restaurants In Cape Cod
Smile 2022 Showtimes Near Savoy 16
The Secret Powers Of Doodling
Wbap Iheart
Redgifs.comn
Chatzy Spanking
Venus Nail Lounge Lake Elsinore
Biopark Prices
Filmy4Wap Xyz.com 2022
Freeway Insurance Actress
Mcdonald Hours Near Me
How To Get Coins In Path Of Titans
Linktree Teentinyangel
100000 Divided By 3
Us 25 Yard Sale Map
Arialectra Baby Alien
Magma Lozenge Location
Journal articles: 'State of New York and the Military Society of the War of 1812' – Grafiati
Deborah Clearbranch Psychologist Georgia
9 best hotels in Atlanta to check out in 2023 - The Points Guy
Bridger Elementary Logan
Strange World Showtimes Near Harkins Theatres Christown 14
Glowforge Forum
Urgent Care Pelham Nh
Acceltrax Sycamore Services
Katie Hamden Of
Zmeenaorrxclusive
Research Tome Neltharus
Hocus Pocus Showtimes Near Harkins Theatres Yuma Palms 14
Brokaw 24 Hour Fitness
Best Of Clinton Inc Used Cars
Tia V15.1 Update
Birmingham National Weather Service
Nfl Spotrac Transactions
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 5536

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.